logo

videoSoaphoriaSHP a.s.RaweaZnačka kvality SKKvalita z našich regiónovOpasok.sk

Aktuality

Ako rozpoznať kvalitnú čokoládu?
  
Na obale hľadajte názov Čokoláda, ak tam nie je radšej nekupujte.  

Kvalitu určuje hlavne podiel kakaovej sušiny a kakaové maslo.

Sledujte:

-          Podiel kakaovej sušiny. Horká čokoláda musí obsahovať najmenej 35 % kakaovej                     sušiny, mliečna čokoláda minimálne 25 %.
-          Podiel tukov – hlavne či je z kakaového masla. Ak tam nie je kakaové maslo radšej                   nekupovať.
-          Stužený tuk - ak je v zložení - radšej nekupovať,
-          Podiel cukru – ak je viac ako 50% hmotnosti, radšej nekupovať,
-          Emulgátor - ak je v zložení polyglycerolpolyricinoleát E 476 – radšej nekupovať.
   
 Ostatné zložky v čokoláde sú na viac a znižujú kvalitu čokolády.