logo

videoSoaphoriaSHP a.s.Značka kvality SKKvalita z našich regiónov

Aktuality

Návod: Príprava pravého Bulharského jogurtu je skutočne jednoduchá a časovo nenáročná. Účinky takto pripraveného jogurtu sme si overili na sebe a tiež laboratórne.
 
Účinok Lactobacillus bulgaricus
 
V porovnaní s inými laktobacilmi, Lactobacillus bulgaricus produkuje D mínus (-) mliečnu kyselinu, ktorá má silné proti mikróbne, proti rakovinové, anti arteriosklerotické, anti alergické a antioxidačné účinky. Lactobacillus bulgaricus sa rozmnožuje v symbióze s druhým rastlinným probiotikom, s bunkami Streptococcus thermophilus.
 
Lactobacillus bulgaricus produkuje D mínus (-) mliečnu kyselinu, 
-          ktorá má silné proti mikróbne účinky, 
-          proti rakovinové účinky,
-           anti arteriosklerotické účinky,
-           anti alergické a antioxidačné účinky. 
Lactobacillus bulgaricus sa rozmnožuje v symbióze s druhým rastlinným probiotikom, s bunkami Streptococcus thermophilus.
 
 
Ich spoločný vývoj vedie v prirodzenej podpore a intenzifikácií ich pozitívnych efektov.     
     Pokiaľ sa požíva orálne, rastlinné probiotiká Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus urýchľujú rast buniek Lactobacillus acidophilus, ktorý sa prirodzene nachádza v ľudskom tele.
      Lactobacillus Acidophilus sa veľmi ťažko rozmnožuje samostatne, jeho bunky ľahko odumierajú a nedosahujú tak množstvo potrebné pre človeka.
Symbióza ako táto sa taktiež odohráva medzi prírodnými probiotikami a bifidobaktériami. Požívané spolu so stravou alebo v strave s pomocou laktobacilov sa následne rozmnožujú v tele a tak dosahujú počet dostatočne vysoký pre ľudský organizmus.

História
 Známy ruský vedec Iľja Mečnikov - jeden zo zakladateľov modernej imunológie a držiteľ Nobelovej ceny - spojil dlhovekosť bulharských ľudí s konzumáciou jogurtu. V danom období tvorili až 4% celkovej populácie Bulharov ľudia, ktorí sa dožívali viac ako 100 rokov. Tak isto uvádza, že u týchto ľudí sa zriedkavo objavuje rakovina a celkový počet chorých ľudí je veľmi nízky.
 
Podľa Mečnikova je starnutie výsledkom črevných hnilobných procesov, ktoré produkujú toxické látky v črevách a intoxikujú tak ľudský organizmus. Na zabránenie hnilobných procesov odporúčal konzumáciu jogurtov a iných výrobkov s kyselinou mliečnou. Ako príklad takejto správnej životosprávy uvádza Bulharov, ktorých strava je takto obohatená každý deň.
 
V roku 1905 bulharský fyzik Dr. Stamen Grigorov objavil Lactobacillus Bulgaricus vo všetkých bulharských mliečnych produktoch. 

Použitie
Akné, Anorexia, bulímia, Alergia, Alergia na kazeín,Bronchitídy, astma, Celiakia, Cukrovka, Crohnova choroba, ulcerózna kolitída, Downov syndróm, Detská Imunita- opakujúce sa zápaly uší alebo dýchacích ciest, Ekzémy, Epilepsia, Pri ketónovej diéte, Herpes, Chrípka, Chlamýdie, Cholesterol, problémy s tlakom, Chudnutie, Polypy - pečeň, žlčník, Prostata, Plynatosť, Mozgová príhoda, Náhrada antibiotík, Narkotiká, alkohol, pečeň, Reflux, Rakovina, Povzbudenie mozgovej činnosti, Pleseň v hrubom čreve, Syndróm rýchleho čreva
Svalová dystrofia, Štítna žľaza, Tuberkulóza, Teploty, Vredy na žalúdku, Vredy na predkolení, Zápal kostí, Zápcha, vyprázdňovanie po niekoľkých dňoch. 

Zdroj: Internet - Účinok, Na čo je možné použiť.